Triquetrian Galdor

Triquetra Forum 2.0.

Πρόσφατα Θέματα

Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Ιανουάριος 2020

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Πλανητικές Όψεις ΗμέραςΤι είναι το "Ξόρκι"

Witcher
Witcher
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 549
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2018
Ηλικία : 33
Τόπος : Θεσσαλονίκη

Τι είναι το "Ξόρκι" Empty Τι είναι το "Ξόρκι"

Δημοσίευση από Witcher Την / Το Παρ Μάης 18, 2018 11:50 am

Για να εξηγήσω τι είναι το "ξόρκι", θα πρέπει να ανατρέξουμε πίσω. Πολύ πίσω στην Ιστορία. Στις αρχαίες παγανιστικές κοινότητες όπου οι Γηραιοί ή Σοφοί, όπως τους αποκαλούσαν συχνά, είχαν μέσα από την εμπειρία τους αποκτήσει μια επίγνωση των παραδόσεων και έναν σταθερό έλεγχο με ότι είχαν εργαστεί προηγουμένως, όταν προσπαθούσαν να ελέγξουν την Μάνα Φύση και τις δυνάμεις που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν. Είχαν πρόσβαση σε μια γνώση, άρα και δύναμη, η οποία όμως δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη στους κοινούς ανθρώπους. 

Οι Αρχαίοι αναγνώριζαν ότι οι λέξεις που λέγονταν με συγκεκριμένο τρόπο, σύμφωνα με τη παράδοση, είχαν περισσότερο αποτέλεσμα από τις λέξεις που απλά ξεστόμιζαν στιγμιαία. Σαν αποτέλεσμα, οι λέξεις τους θα είχαν περισσότερη δύναμη, ενώ οι ίδιες λέξεις που λέγονταν από μη μυημένους ή από αυτούς που δεν καταλάβαιναν, φαίνεται να μην είχαν καμία επίδραση.

Υπάρχουν τρεις όψεις όταν απαγγέλλεις ένα ξόρκι. Η πρώτη είναι ότι οι λέξεις που λέγονται με ένταση και πάθος έχουν δύναμη από μόνες τους. Η δεύτερη είναι ότι αυτός που τις απαγγέλλει επίσης έχει δύναμη και ενέργεια, τα οποία με εκπαίδευση, μπορεί να μάθει να τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά. Η τρίτη είναι οι δυνάμεις και οι εκδηλώσεις ενέργειας που είναι "πέρα από το ανθρώπινο" και κατέχουν απίστευτη ισχύ, επικαλούνται ή χρησιμοποιούνται ή κατευθύνονται για συγκεκριμένο σκοπό. Η χρήση και των τριών αυτών όψεων, δίνουν πανίσχυρα ξόρκια. Υπάρχουν αρκετά είδη ξορκιών, τα οποία το καθένα θέλουν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. 

Ερωτικά Ξόρκια


Πολύς κόσμος, όταν σκέφτονται τα ξόρκια και τα μαγικά, το μυαλό τους πάει αμέσως στα ερωτικά. Τρόπος να κάνεις κάποιον να σε βρει σεξουαλικά ελκυστικό και επιθυμητό. Θεωρητικά, τα ερωτικά ξόρκια θα πρέπει να είναι ανιδιοτελή και αυτό το είδος θα πρέπει να είναι πλήρως ανιδιοτελή και απελευθερωμένο από κάθε ιδιοτέλεια. Παρ' όλα αυτά, τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι εφικτό, εκτός και αν εκτελεστεί από κάποιον τρίτο, κάποιον εκτός της "διεκδίκησης σχέσης", κάποιον που είναι εντελώς νηφάλιος. 

Για να προσπαθήσεις να επηρεάσεις κάποιον απευθείας, μπορεί να πάει εναντίον της ηθικής του Μάγου, αν και τα ερωτικά ξόρκια είναι ανταλλάξιμο απόθεμα για τους Μάγους της Δύσης. Όποιος θέλει να πειραματιστεί με τα ερωτικά ξόρκια, θα πρέπει να ξέρει πως τέτοιου είδους ξόρκια κατηγοριοποιούνται κάτω από τον τίτλο των Δεσμευτικών Ξορκιών και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εκτελούνται με προσοχή. Τα ερωτικά ξόρκια συχνά συνοδεύονται από δώρα ή φίλτρα ερωτικά, τα οποία έχουν σκοπό να προκαλέσουν το ίδιο αποτέλεσμα στον αποδέκτη.

Δεσμευτικά Ξόρκια

Αυτά είναι τα ξόρκια όπου ο Μάγος διατάζει ένα συγκεκριμένο πράγμα να συμβεί, αλλά χωρίς την συγκατάθεση αυτού που εμπλέκεται. Προσπαθώντας να κάνεις κάποιον να κάνει κάτι που δεν θέλει να κάνει, ή κάτι που δεν συμβαδίζει με την φυσική του προδιάθεση, εμφανώς απαιτεί να καταβάλει μεγάλη δύναμη και ενέργεια και μπορεί πιθανά να αποτύχει και να στραφεί εναντίον του Μάγου, προσφέροντας του μια αρκετά καλή δυσκολία. 

Για τον λόγο αυτό, είναι σοφό να προλογίσεις αυτά τα ξόρκια με λέξεις που θα σημαίνουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι μόνο για το Μεγαλύτερο Καλό. Με το τρόπο αυτό, το συνολικό αποτέλεσμα δεν θα βλάψει κανέναν με κανένα τρόπο. Αυτό εξασφαλίζει ότι αυτός που θα το εκτελέσει έχει τις αγνότερες επιθυμίες και δεν υπάρχει κανένας δόλος ή κακία ή μοχθηρότητα μέσα του. Αυτό σημαίνει πως ένας ικανός και υπεύθυνος Μάγος θα πρέπει να διαλέξει τις λέξεις του προσεκτικά, ακόμα και αν δεν είναι να εκτελέσει κάποιο ξόρκι. 

Ένα επιτρεπτό είδος Δεσμευτικού ξορκιού είναι αυτό όπου μια κατάρα ή μαγγανεία απομακρύνεται/αφαιρείται. Η Κατάρα είναι ένα είδος ξορκιού που έχει την δύναμη να προκαλεί όλων των ειδών τα αρνητικά όπως είναι οι αρρώστιες κ.ο.κ, και πολλές φορές τέτοια ξόρκι δεσμεύουν τον αποδέκτη με κάποιο τρόπο. Η Μαγγανεία από την άλλη είναι ξόρκι με πιο γενική δράση. Για να απομακρύνεις ένα τέτοιο ξόρκι, είναι σύνηθες να το γυρίσεις και να το στείλεις πίσω στο πρόσωπο που το επικαλέστηκε εξ' αρχής. Στην ουσία προστάζεις την ενέργεια να γυρίσει πίσω από κει που ήρθε.

Ξόρκια Ευλογίας


Αυτό το είδος μπορεί να θεωρηθεί ως προσευχές ή ως ξόρκια και χρειάζονται συγκέντρωση με πάθος για να φέρει, για παράδειγμα, ηρεμία και γαλήνη στο νου ή θεραπεία στον αποδέκτη. Δεν έχουν κάποιο κίνδυνο για τον Μάγο αλλά είναι μερικές φορές πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν καθώς τείνουν να είναι πιο γενικά από αλλά είδη της Μαγικής Τέχνης. Μπορείς να τα φανταστείς ως μέσα θετικής ενέργεια πέρα που διοχετεύεται πέρα από τον Μάγο προς ένα συγκεκριμένο σκοπό. 

Το να λες μια Χάρη είναι μια μορφή ευλογίας με προσφορά επαίνου και μια προσευχή ευχαριστίας, κατανόησης ενός δώρου. Το φαγητό ενισχύεται με την κίνηση και η ευλογία δίνεται με το να τραβάει την δύναμη που καταχωρήθηκε στον γνώστη Μάγο. Εδώ υπάρχει μία κοινή διαφορά. Ο κάθε πρακτικός ή Μάγος μπορεί να επικαλεστεί τους Αρχαίους Θεούς της Φύσης, ενώ άλλοι μπορεί να επικαλεστούν τον Ιησού Χριστό. Είναι καθαρά προσωπικό το κομμάτι αυτό. 

Θεραπευτικά Ξόρκια

Μέσα στο είδος αυτό των ξορκιών, είναι σοφό να προχωρήσει ο Μάγος πέρα από τα παρόντα συμπτώματα και να ζητήσει θεραπεία σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά, νοητικά και πνευματικά. Αυτό γιατί ο Μάγος ή ο πρακτικός μπορεί να μην γνωρίζει ή να μην έχει τις σωστές πληροφορίες για να διαγνώσει μια κατάσταση σωστά. Οι φυσικές ενέργειες και η συγκεκριμένες δονήσεις ενισχύονται με επικλήσεις, ψαλμωδίες και ευλογίες ότι είναι κατάλληλο. Συχνά, αντικείμενα όπως κρύσταλλοι, φορτίζονται με ενέργεια και δύναμη για να συγκεντρωμένη θεραπεία ή άλλες ενέργειες με συγκεκριμένο τρόπο, συχνά για να θυμίσουν στο σώμα του αποδέκτη την ικανότητα του να αυτο-θεραπεύεται. 

Ξόρκια Επίκλησης

Αυτό το είδος καλεί αυτό που θεωρείται ως η απόλυτη πηγή δύναμης, η οποία διαφέρει από ξόρκι σε ξόρκι. Σχεδόν κυριολεκτικά, καλεί την δύναμη αυτή και ζητάει την άδεια της για να χρησιμοποιήσει τις επιρροές της για το σκοπό που αναφέρεται. Το να ανακατευτείς με τέτοιες δυνάμεις και να επικαλεστείς αρνητικές δυνάμεις είναι εντελώς ανόητο και τελείως βλακώδης.  Ξόρκια για εγωιστική προσωπική δύναμη ή για απόκτηση δύναμης πάνω σε άλλους συχνά, αν όχι πάντα, μπορεί να γυρίσει εναντίον στον ανίδεο Μάγο και μπορεί να του προκαλέσει ζημιά. Επίκληση σε θετικές ενέργειες δεν μπορούν να κάνουν ζημιά ή να βλάψουν, εκτός ότι τα αποτελέσματα μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά ανησυχητικά λόγω της αγνής ενέργειας που δημιουργείται, αν και το αποτέλεσμα είναι καλό.

Επωδές

Αυτό το είδος ξορκιού προετοιμάζει τον Μάγο και όσους θα τον βοηθήσουν με την ύψωση της επίγνωσης τους. Δεν επικαλεί καμία δύναμη, αλλά ελκύει τους Θεούς, τις Θεές, τις Δυνάμεις της Φύσης κ.ο.κ. για βοήθεια. Οι ψαλμοί, οι προσευχές και οι ύμνοι είναι από πολλές πλευρές Επικλήσεις, ειδικά όταν ο σκοπός προλογίζεται με κάποιο πάθος. Μια Επωδή είναι συνήθως πολύ όμορφη και ρυθμική. Η μουσική ήταν και είναι ένα μέσο για να ανυψώσει την επίγνωση και να μεταβάλλει την κατάσταση της συνείδησης.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Ιαν 26, 2020 3:00 pm