Triquetrian Galdor

Triquetra Forum 2.0.

Πρόσφατα Θέματα

» Wicca: Ο Απόλυτος Πρακτικός Οδηγός
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:56 am από Witcher

» Εγχειριδιο Φυσικης Μαγειας
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:54 am από Witcher

» O Ατταρτικος κυκλος
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:53 am από Witcher

» Ο Ελικοειδής Χορός:Η Αναγέννηση της Αρχαίας Θρησκείας της Μεγάλης Θεάς.
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:52 am από Witcher

» THE SECRET-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:51 am από Witcher

» Ο Μύθος του Μονόκερου
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:50 am από Witcher

» Aradia: Το Ευαγγέλιο των Μαγισσών
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:49 am από Witcher

» Διαλογισμός κενού με οραματισμό ενεργειακής σφαίρας
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:45 am από Witcher

» Διαλογισμός για ανανέωση και αύξηση ενέργειας
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:44 am από Witcher

» Η τέχνη του ύπνου
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:43 am από Witcher

» Καθαρισμός Σώματος & Χώρου
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:42 am από Witcher

» Μαγεία, Ηλικία και Ωριμότητα
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:41 am από Witcher

» Η ψυχολογία των χρωμάτων
Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:40 am από Witcher

Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα


Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι

Witcher
Witcher
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 533
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2018
Ηλικία : 33
Τόπος : Θεσσαλονίκη

Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι Empty Οι Αρνητικά ενεργοποιημένοι χώροι

Δημοσίευση από Witcher Την / Το Παρ Μάης 18, 2018 8:29 am

Όλοι οι χώροι δεν είναι ίδιοι. Όπως κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα, έτσι και κάθε χώρος έχει τις δικές του μνήμες και έχει αναπτύξει το δικό του χαρακτήρα. Οποιοσδήποτε λίγο ευαίσθητος άνθρωπος, μπορεί μπαίνοντας σε έναν έντονα χρωματισμένο συναισθηματικά χώρο να καταλάβει ότι είναι βαρύς ή ότι κάτι έχει συμβεί εκεί. Ένας πιο ευαίσθητος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει περισσότερα πράγματα. 

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορούν να χρωματίσουν έναν χώρο και να τον διαφοροποιήσουν από άλλους, όπως η γεωγραφική του θέση πάνω στον πλανήτη και τα γεωφυσικά ρεύματα που περνάν από αυτόν, η ενέργεια των πλασμάτων και των αντικειμένων που ζουν εκεί και το πως αυτή η ενέργεια κινείται μέσα του. 

Αν και η ενέργεια των χώρων θα μας απασχολήσει περισσότερο όταν θα μιλήσουμε για τις γραμμές λέι και το φενγκ σούι , εδώ μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχει επάνω μας ένας χώρος, είτε τον επισκεπτόμαστε είτε, ακόμα περισσότερο, ζούμε ή εργαζόμαστε σ' αυτόν. 

Εννοείται ότι κάθε χώρος δεν είναι αρνητικός και πρέπει να υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες που τον αρνητικοποιούν ώστε να μας επηρεάζει με αυτόν τον τρόπο. Αλλά μπορεί επίσης να είναι αρνητικός για την ψυχική μας κατάσταση και την υγεία μας και να μην το καταλαβαίνουμε γιατί η επιρροή του είναι αμυδρή και διαρκής. 

Ο πλανήτης μας, όσο κι αν δύσκολα γίνεται κατανοητό αυτό ή αν ακούγεται παράξενο, είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Όπως ένας άνθρωπος έχει στο σώμα του ενεργειακά κέντρα, τα γνωστά τσάκρας, που ενώνονται μεταξύ τους με ενεργειακά μονοπάτια ή μερίντιανς, έτσι και η Γη έχει τα δικά της ενεργειακά κέντρα που δικτυώνονται μεταξύ τους με ενεργειακούς δρόμους ή τις γνωστές γραμμές λέι. Φυσικά, όπως και ο άνθρωπος, δεν έχει έναν μικρό και περιορισμένο αριθμό τέτοιων κέντρων, αλλά πολλές χιλιάδες που τυλίγουν ολόκληρο τον πλανήτη μέσα σε ένα δίχτυ. 

Αυτό το δίχτυ δεν είναι μόνο πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη αλλά και μέσα του και γύρω του και μπορεί να κατανοηθεί τρισδιάστατα να περιβάλλει και να διαπερνά όλο τον πλανήτη αλλά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ότι υπάρχει επίσης και με έναν πολυδιάστατο τρόπο που εμείς δύσκολα μπορούμε να κατανοήσουμε. 

Τα κέντρα και τα μονοπάτια που τα συνδέουν δεν είναι “καλά” ή “κακά” αλλά η επιρροή τους πάνω μας μπορεί να θεωρηθεί θετική ή αρνητική ανάλογα με τα αποτελέσματά της. Η ύπαρξη αυτών των διαφορετικών δονήσεων οφείλεται στην ανάγκη για ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις που αποτελούν και αλληλεπιδρούν στο ενεργειακό γίγνεσθαι του πλανήτη. Αυτό δε σημαίνει ότι τα όλα τα “αρνητικά” ενεργειακά κέντρα έχουν σκοπό να μας βλάψουν, μόνο ότι εμείς δεν αντέχουμε εύκολα τη δόνηση τους και το αποτέλεσμα είναι να αντιδρούμε οργανικά, διανοητικά και συναισθηματικά με αρνητικό τρόπο για μας. Αρνητικά ενεργειακά κέντρα στον πλανήτη περιλαμβάνουν την Μόσχα, τη Νέα Υόρκη, την περιοχή του Γκραν Κάνυον, την Ονδούρα, τη Βορειοδυτική Κίνα, την Ταϊλάνδη, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισλανδία, την Ουγκάντα και πολλές άλλες περιοχές. 

Έτσι υπάρχουν τόποι πάνω στον πλανήτη που είναι από τη φύση τους πιο ευεργετικοί για μας και άλλοι που λειτουργούν με τον αντίθετο τρόπο. Αν και στην Ελλάδα δεν έχουμε μεγάλα κέντρα με αρνητική επιρροή, υπάρχουν μικρά ρεύματα, κυρίως υπόγεια, που μπορούν να μας επηρεάσουν ανεπαίσθητα αλλά σταθερά με την πάροδο του χρόνου. Η ύπαρξη ενός τέτοιου ρεύματος στο χώρο σας μπορεί να ανιχνευτεί με τη μέθοδο της ραβδοσκοπίας ή τη χρήση του εκκρεμούς. Ένας άνθρωπος, επίσης, που έχει αναπτύξει τη διαίσθησή του, μπορεί να αναγνωρίσει τέτοιες επιρροές, ιδιαίτερα σε έναν χώρο που επισκέπτεται για πρώτη φορά. 

Παρόλο που υπάρχουν φυσικά αρνητικά ενεργειακά κέντρα, υπάρχουν και άλλα που δημιουργούνται από συνθήκες όπως η πολύ βεβαρημένη μόλυνση μιας περιοχής. Ο Edgar Cayce ανέφερε σε μια επικοινωνία μέσω καναλιού το 1998: “Υπάρχουν περισσότερα μέρη με αρνητικότητα στη Γη από αυτά με θετική ενέργεια. Αν και πολλά από αυτά οφείλονται σε προβλήματα μέσα στον φλοιό της Γης, η ανθρωπότητα δε βοηθά τον πλανήτη ή το περιβάλλον. Η μόλυνση είναι ο μεγάλος ένοχος. Ο πλανήτης γη έχει μικρή δυνατότητα διάθεσης των αποβλήτων. Η ανθρωπότητα απλά σκοτώνει τον πλανήτη.” Η μόλυνση μέσω της ανείπωτης καταστροφής του περιβάλλοντος δημιουργεί μεγάλα αρνητικά ενεργειακά κέντρα που με τη σειρά τους επηρεάζουν όλα τα επίπεδα ύπαρξης όλων όσων ζουν σε αυτά. 

Πέρα από τα φυσικά ή δημιουργημένα από μόλυνση κέντρα και μονοπάτια, διαρκής είναι και η δημιουργία νέων ενεργειακών κέντρων ή δινών, που γίνονται είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Η φόρτιση για μεγάλο χρονικό διάστημα ενός χώρου με έντονα αρνητικά συναισθήματα, όπως ενός χώρου βασανιστηρίων, μιας φυλακής ή ενός δικαστηρίου, μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια δίνη. Τα συναισθήματα κολλάνε κυριολεκτικά στους τοίχους και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αποπνικτικής κατάθλιψης που βαραίνει οποιονδήποτε θα μπει μέσα. Η διαρκής επιβάρυνση του χώρου τον αρνητικοποιεί σε τέτοιο βαθμό που παραμένει έτσι ακόμα και όταν σταματήσει η παραπάνω δραστηριότητα. 

Με τον ίδιο τρόπο αρνητικοποιείται και ένα σπίτι, όπου υπάρχουν για πολύ καιρό έντονες διαμάχες και καυγάδες ή ένα άτομο επιβάλει το φόβο και/ή τον πόνο στα υπόλοιπα μέλη. Τα έντονα συναισθήματα που εκφράζονται μέσα στο χώρο ή, ακόμα χειρότερα, δεν εκφράζονται εξωτερικά αλλά υποβόσκουν ανάμεσα στα άτομα που συγκατοικούν σ' αυτόν απορροφούνται κυριολεκτικά από τους τοίχους, τα έπιπλα και τα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί. Αυτά, με τη σειρά τους, συντηρούν την αρνητική κατάσταση και την επιδεινώνουν. Αυτός είναι ένας λόγος που. όταν πηγαίνουμε να μείνουμε σε ένα σπίτι που έμεναν κάποιοι άλλοι πιο πριν, καλό είναι να καθαρίζουμε πρώτα ενεργειακά το χώρο και μετά να μετακομίζουμε. 

Ένας χώρος μπορεί να έχει αρνητική επίδραση επάνω μας ακόμα και αν δεν υπάρχουν ρεύματα και δίνες με τέτοιες ιδιότητες και ακόμα και αν τα άτομα που μένουν σ' αυτόν δεν βρίσκονται σε αντιπαλότητα. Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που η ενέργεια δεν έχει τη δυνατότητα για κάποιο λόγο να ρέει ελεύθερα μέσα του και να αναζωογονεί την ατμόσφαιρα. 

Η φυσιολογική κατάσταση αυτής της ενέργειας ή τσι ή κι ή δύναμης ή πράνα είναι να ρέει διαρκώς ελεύθερα διαπερνώντας τα πάντα. Όταν δε μπορεί να το κάνει, είτε λόγω της διαρρύθμισης του χώρου είτε λόγω της ανισορροπίας των στοιχείων που υπάρχουν, τότε μπλοκάρεται, βαραίνει και αρνητικοποιείται. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αρχαία τέχνη του φενγκ σούι ή της γεωμαντείας για να διαλύσουμε την μπλοκαρισμένη ενέργεια και να απελευθερώσουμε το χώρο δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια πιο ήρεμη και ισορροπημένη ζωή σ' αυτόν. 

Είναι, λοιπόν, καλό όταν αισθανόμαστε κάποια αρνητικά συμπτώματα, για τα οποία δυσκολευόμαστε να δώσουμε μια ικανοποιητική εξήγηση, να ψάχνουμε και το θέμα από την πιο αντικειμενική ενεργειακή του πλευρά. Ίσως έτσι ανακαλύψουμε και άλλους παράγοντες που μπορούμε να βελτιώσουμε στη ζωή μας...!

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 13, 2019 7:32 am