Triquetrian Galdor

Triquetra Forum 2.0.

Πρόσφατα Θέματα

» Wicca: Ο Απόλυτος Πρακτικός Οδηγός
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:56 am από Witcher

» Εγχειριδιο Φυσικης Μαγειας
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:54 am από Witcher

» O Ατταρτικος κυκλος
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:53 am από Witcher

» Ο Ελικοειδής Χορός:Η Αναγέννηση της Αρχαίας Θρησκείας της Μεγάλης Θεάς.
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:52 am από Witcher

» THE SECRET-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:51 am από Witcher

» Ο Μύθος του Μονόκερου
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:50 am από Witcher

» Aradia: Το Ευαγγέλιο των Μαγισσών
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:49 am από Witcher

» Διαλογισμός κενού με οραματισμό ενεργειακής σφαίρας
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:45 am από Witcher

» Διαλογισμός για ανανέωση και αύξηση ενέργειας
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:44 am από Witcher

» Η τέχνη του ύπνου
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:43 am από Witcher

» Καθαρισμός Σώματος & Χώρου
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:42 am από Witcher

» Μαγεία, Ηλικία και Ωριμότητα
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:41 am από Witcher

» Η ψυχολογία των χρωμάτων
 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:40 am από Witcher

Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα


Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears)

Witcher
Witcher
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 533
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2018
Ηλικία : 33
Τόπος : Θεσσαλονίκη

 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) Empty Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears)

Δημοσίευση από Witcher Την / Το Κυρ Μάης 20, 2018 4:48 pm

 Δάκρυα του Ιώβ (Job's Tears) Jobs_t10


Λατινική Ονομασία: Coix lachryma-jobi 
Δεν θα πρέπει να λαμβάνεται κατά την εγκυμοσύνη
Άλλα Ονόματα: Tear Grass, Coixseed, Hato Mugi, Αdlay, Αdlai
Δυνάμεις: Θεραπεία, Ευχές, Τύχη
Μαγικές Ιδιότητες: Οι σπόροι του γίνονται ένα περιδέραιο και το τοποθετούν γύρω από το λαιμό των παιδιών για να τα βοηθήσει στα δόντια τους, και το φοράνε και οι ενήλικες για παρόμοιο σκοπό όπως ο ερεθισμένος πονόλαιμος και τα κρυολογήματα. Τρεις σπόροι μπορείς να τους έχεις επάνω σου για καλοτυχία.  Για την Μαγεία των Ευχών, κάνε μια ευχή κρατώντας στο χέρι σου 7 σπόρους  (ή «δάκρυα» όπως είναι γνωστά) και ρίξε τα μετά σε τρεχούμενο νερό. Εναλλακτικά, μέτρησε 7 σπόρους,  ενώ είσαι συγκεντρωμένος στην ευχή σου. Έχε μαζί σου αυτούς τους 7 σπόρους  επάνω σου για μία εβδομάδα, και η ευχή σου θα πραγματοποιηθεί.


Τα “Δάκρυα του Ιώβ” είναι γνωστά και ως “Τα Δάκρυα της Παναγίας”, “Κοιξ”, “Coix”, “Job’s Tears”, “Yi yi ren”, “Chi Shih”, “Τα Δάκρυα της Ήρας”, “Τα Δάκρυα της Παρθένου”, “Δάκρυα” και άλλα. Η λατινική του ονομασία είναι “Coix Lacryma jobi”. Στο Πουέρτο Ρίκο λέγεται “Camadulas”. Στην Ελλάδα είναι πιο γνωστό με το όνομα “Το Δάκρυ της Παναγίας” και το καλλιεργούν οι μοναχοί του Αγίου Όρους για να κάνουν κομποσχοίνια. Στην Ανατολή, οι σπόροι αυτοί τρώγονται ως δημητριακά με το όνομα "Adlay" και τα βάζουν σε σούπες. Ο σπόρος του κάνει περίπου έναν μήνα για να φυτρώσει. Μοιάζει με καλάμι και φυτρώνει κοντά σε περιοχές με ρεύματα υγρασίας και λιμνάζοντα νερά. Έχει μαλακό κέλυφος ο καρπός του και χρησιμοποιείται στην Ασία για φαρμακευτικούς και όχι μόνο σκοπούς. Το φυτεύουν τον Απρίλιο ή Μάιο, αφού πρώτα έχουν μουλιάσει μια μέρα τους σπόρους. Η συλλογή τους γίνεται τον Οκτώβριο. 

Στην Νότια Ινδία, τα Δάκρυα καλλιεργούνται τουλάχιστον 4000 χρόνια. Οι σπόροι συχνά βρίσκονται σε αρχαιολογικές περιοχές, και επειδή συχνά μεγαλώνει κοντά σε ριζο-καλλιέργειες, οι αρχαιολόγοι τα αποκαλούν “Χάντρες Ρυζιού”. Σε ανασκαφές που χρονολογούνται περίπου 2000 χρόνια πριν, μεγάλος αριθμός από καρπούς έχουν βρεθεί να είναι τοποθετημένοι με τρόπο τέτοιο που να μοιάζουν να ήταν δεμένοι σε περιδέραια. Στην Ιαπωνία, ο καρπός ονομάζεται “Juzu Dama” (H Χάντρα του Προσκυνητή) και χρησιμοποιείται από τους Βουδιστές για τον διαλογισμό. Από το 1400 όμως, άρχισε να καλλιεργείται και στις νοτιότερες περιοχές της Ευρώπης, και ιδιαίτερα στα μοναστήρια. 150 χάντρες σε κομποσκοίνι για να μετρούν τους καθημερινούς ψαλμούς, που αργότερα εξελίχθηκε σε Ροζάριο. Στην Ελλάδα ήταν γνωστό με το όνομα “Κοιξ” που σημαίνει “παλάμη” και του δόθηκε το όνομα από τον Σουηδό βοτανολόγο, Κάρολο Λινναίο. 

Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του οιδήματος κυρίως στα κάτω άκρα, για την συχνοουρία και τη δυσουρία, της διάρροιας και των διαρροϊκών κενώσεων. Καθώς επίσης και για τις αλλεργίες, τον καρκίνο (σύμφωνα με έρευνες), τοξοπλάσμωση, την αρθρίτιδα, σε δερματικά, πνευμονικά και εντερικά αποστήματα. Με τοπική χρήση συστηματικά βοηθάει στην εκρίζωση των κρεατοελιών. Στην Κίνα, και ιδιαίτερα στην Κορέα, φτιάχνουν ένα ποτό ονόματι “Yulmu cha” από τους σπόρους του Κοιξ, κάνοντας τους πρώτα σκόνη. Με αυτό βοηθούν στην αναζωογόνηση της λειτουργίας της σπλήνας και την προώθηση της ούρησης και την επαγωγή της θερμότητας, καθώς και την διευκόλυνση παροχέτευσης του πύου. Είναι γενικά ασφαλές όταν είναι σε φυσιολογικές ποσότητες μέσα στο φαγητό. Βέβαια ως τώρα, είναι άγνωστο αν τα χάπια από το φυτό είναι ασφαλή ως συμπλήρωμα διατροφής. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ασφαλές για την εγκυμοσύνη. Μπορεί να δηλητηριάσει το έμβρυο, να υπάρξει αποκόλληση του πλακούντα. Το ίδιο ισχύει και για τον θηλασμό. Δεν είναι ασφαλές. Δεν ενδείκνυται επίσης και για όσους είναι να κάνουν επέμβαση. Επειδή μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, θα πρέπει να σταματήσει η πρόσληψη των καρπών τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση. Ένας λόγος που δεν κάνει να το λαμβάνει κάποιος που παίρνει φάρμακα για τον διαβήτη. 

Σύμφωνα με ορισμένες παραδόσεις, “Τα Δάκρυα του Ιώβ” συνδέθηκαν με τον Ιώβ της Βίβλου. Στο Βιβλίο του Ιώβ, ο Ιώβ ήταν ένας πλούσιος και ευσεβής βασιλιάς. Στο βιβλίο αναφέρεται μια συνδιαλλαγή μεταξύ των Αγγέλων με τον Γιαχβέ. Μέσα στους Αγγέλους ήταν και ο Διάβολος. Μετά από την συκοφαντία του Ιώβ από τον Διάβολο και την απουσία του Γιαχβέ, περιγράφεται μια σειρά δοκιμασιών με ασύλληπτη οδύνη πόνου και ψυχικού σπαραγμού. Η αποκορύφωση τους ήταν η απώλεια της υγείας του Ιώβ. Ο ίδιος του όμως δεν έχασε την πίστη του και ο Γιαχβέ τον αντάμειψε για την υπομονή του. Τα δάκρυα που έριξε λέγεται ότι είναι οι καρποί του Κοιξ, και πολλοί πιστεύουν ότι με την πίστη θα αποκτήσει κανείς ότι επιθυμεί, καθώς οι καρποί είναι ευλογημένοι με την δύναμη αυτή. 

Μια άλλη παράδοση, αυτή τη φορά από το Άγιο Όρος, αναφέρει πως ήταν κάποτε ένας Μοναχός, ο οποίος καθόταν περίλυπος επειδή δεν μπορούσε να μάθει να πλέκει κομποσκοίνι. Τότε του παρουσιάστηκε η Παναγία και τον ρώτησε: “Γιατί είσαι περίλυπος”. Εκείνος της απάντησε: “Δεν μπορώ να μάθω να πλέκω κομποσκοίνι”. Τότε η Παναγία του έδωσε τους σπόρους και του είπε: “Πάρε τα δάκρυά μου, καλλιέργησε τα και κάνε κομπολόγια προσευχής και λέγε: Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με. Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς”. Ένας ακόμα θρύλος, αναφέρει πως το φυτό αυτό φύτρωσε κάτω από το Σταυρό του Ιησού, κατά την σταύρωση του και πως οι καρποί του είναι από τα δάκρυα που έριξε στο χώμα η Παναγία, κλαίγοντας για τον χαμό της.

Στις μέρες μας χρησιμοποιείται ακόμα η δύναμη του φυτού και των καρπών του. Λέγεται πως αν κάνεις μια ειλικρινή ευχή, βάλε σε ένα λευκό πουγκάκι 7 Δάκρυα και έχε τα επάνω σου για 7 μέρες. Την 7η μέρα, πήγαινε εκεί που το νερό τρέχει και διάβασε τον 23ο Ψαλμό του Δαυίδ (για όσους δεν γνωρίζουν, είναι αυτός που ξεκινάει “Ο Κύριος είναι ο ποιμήν μου…”), κάνε πάλι την ευχή σου και φύγε χωρίς να κοιτάξεις πίσω σου. Σε 7 μέρες λέγεται πως η ευχή θα αρχίσει να πραγματοποιείται. 

Τα Δάκρυα φέρουν την δύναμη της Καλοτυχίας και της Θεραπείας, πέρα από την εκπλήρωση των ευχών. Λέγεται πως αποκτάς καλοτυχία αν επάνω σου φέρεις 7 Δάκρυα. Είτε σε πουγκάκι μέσα είτε σαν βραχιόλι. Σε πουγκάκια, αν βάλεις μέσα 3-7 Δάκρυα βοηθάς στο να προσελκύσεις την καλοτυχία, τις επιθυμίες και τα χρήματα. Τα 3 Δάκρυα λέγεται πως βοηθούν στο να βρεις δουλειά. Προστατεύουν από την θλίψη και απορροφούν τον πόνο ή την αρρώστια. Λέγεται ότι μπορούν να διαφυλάξουν από τα ατυχήματα

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 13, 2019 8:22 am