Triquetrian Galdor

Triquetra Forum 2.0.

Πρόσφατα Θέματα

» Wicca: Ο Απόλυτος Πρακτικός Οδηγός
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:56 am από Witcher

» Εγχειριδιο Φυσικης Μαγειας
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:54 am από Witcher

» O Ατταρτικος κυκλος
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:53 am από Witcher

» Ο Ελικοειδής Χορός:Η Αναγέννηση της Αρχαίας Θρησκείας της Μεγάλης Θεάς.
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:52 am από Witcher

» THE SECRET-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:51 am από Witcher

» Ο Μύθος του Μονόκερου
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:50 am από Witcher

» Aradia: Το Ευαγγέλιο των Μαγισσών
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:49 am από Witcher

» Διαλογισμός κενού με οραματισμό ενεργειακής σφαίρας
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:45 am από Witcher

» Διαλογισμός για ανανέωση και αύξηση ενέργειας
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:44 am από Witcher

» Η τέχνη του ύπνου
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:43 am από Witcher

» Καθαρισμός Σώματος & Χώρου
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:42 am από Witcher

» Μαγεία, Ηλικία και Ωριμότητα
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:41 am από Witcher

» Η ψυχολογία των χρωμάτων
Αρκουδοπούρναρο (Holly) I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:40 am από Witcher

Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα


Αρκουδοπούρναρο (Holly)

Witcher
Witcher
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 533
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2018
Ηλικία : 33
Τόπος : Θεσσαλονίκη

Αρκουδοπούρναρο (Holly) Empty Αρκουδοπούρναρο (Holly)

Δημοσίευση από Witcher Την / Το Κυρ Μάης 20, 2018 4:29 pm

Αρκουδοπούρναρο (Holly) Holly10


Λατινική Ονομασία: Ilex aquifolium ή I. opaca
Χρήση μόνο κάτω από την επίβλεψη ειδικού. Τα μούρα του είναι τοξικά, ιδιαίτερα για τα παιδιά. 
Άλλα Ονόματα: Aquifolius, Bat's Wings, Christ's Thorn, Holy Tree, Holm Chaste, Hulm, Hulver Bush, Τinne, Λιόπρινο, Ήμερο, Πουρνάρι, Μηλοπούρναρο
Γένος: Αρσενικό
Πλανήτης: Άρης
Στοιχείο: Φωτιά
Δυνάμεις: Προστασία, Προστασία από Κεραυνούς, Τύχη, Ονειρική Μαγεία
Μαγικές Ιδιότητες: Ένα άριστο προστατευτικό βότανο, το οποίο σε προφυλάσσει από τους κεραυνούς, το δηλητήριο και τα σκοτεινά πνεύματα. Φυτεμένο γύρω από το σπίτι, το προστατεύει και αυτό και όσους κατοικούν μέσα του από τους σκοτεινούς μάγους και μάγισσες. Όταν το πετάξεις σε άγρια ζώα, το βότανο έχει την δύναμη να τα κάνει να πέφτουν κάτω ήρεμα και να σε αφήνουν ήσυχο, χωρίς κανένας από τις δύο πλευρές να πάθει κακό. Ακόμα και αν δε τα χτυπήσεις με το βότανο. Νερό από αυτό το βότανο (εμποτισμένο ή αποσταγμένο) αν το ραντίσεις σε ένα νεογέννητο το προστατεύεις. Φορώντας το επάνω σου σε βοηθάει με το να προάγει την τύχη σου, ειδικά στους άνδρες, καθώς το βοτάνι αυτό είναι «αρσενικό» ( ο κισσός είναι το αντίστοιχο για τις γυναίκες). Επίσης κατά το Yule, το κρεμούν στα σπίτια τους για καλή τύχη. Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, χωρίς να κάνεις θόρυβο, μάζεψε 9 φύλλα από το βότανο, και προτιμότερο να είναι τα τρυφερά του φύλλα. Τύλιξε τα σε ένα λευκό ύφασμα χρησιμοποιώντας 9 κόμπους για να δέσεις τις άκρες του μαζί. Τοποθέτησε το κάτω από το μαξιλάρι σου και τα όνειρα σου θα εκπληρωθούν.


Άλλες ονομασίες με το οποίο είναι γνωστό: Φτερά Νυχτερίδας, Το Αγκάθι του Χριστού, Αγνή Αριά, Αρκουδοπούρναρο, Λιόπρινο, Ίληξ, Το Δέντρο της Θυσίας, Holly tree

Το Γκι είναι ο 8ος μήνας στο Κέλτικο Ημερολόγιο των Δέντρων, αρχίζοντας από τις 8/7 ως τις 4/8. Το Γκι κυβερνάται από τον πλανήτη Άρη και τον Κρόνο. Ανήκοντας στο στοιχείο της Φωτιάς, το χρώμα του είναι το κόκκινο και συμβολίζει το Ξίφος της Αλήθειας, την Άνευ όρων Αγάπη, τη Θυσία, την Αναγέννηση. Το ρουμπίνι και ο Αιματίτης είναι οι λίθοι του και ο Καρδινάλιος μαζί με το Ψαρόνι είναι τα πουλιά που συνδέονται με το Λιόπρινο. Ήταν δέντρο αφιερωμένο στους θεούς Lugh (κέλτικος θεός του Ήλιου), Tannus (κέλτικος θεός του Κεραυνού) και Thor. Λόγω αυτού του προσδίδουν προστατευτική δύναμη, προστασία από τους κεραυνούς, προσφέρει τύχη και βοηθάει στον ήσυχο ύπνο και τα γαλήνια όνειρα. 

Κάνοντας τα φύλλα του σκόνη και στη συνέχεια ένα τσάι βοηθάει στην θεραπεία της ιλαράς και οι στάχτες από τα καμμένα φύλλα μέσα σε κρασί ή κάποιο άλλο ποτό, βοηθάει στο να απαλύνει τον βήχα. Καυτές κομπρέσες φτιαγμένες από τα φύλλα και τον φλοιό απαλύνει τον πόνο στα σπασμένα κόκαλα και τις εξαρθρώσεις. Βέβαια οι καρποί του είναι δηλητήριο σκέτο για τα μικρά παιδιά ενώ για τους ενήλικες προκαλεί ναυτία και εμετό. 

Τα μούρα του Λιόπρινου τα χρησιμοποιούσαν για να προβλέψουν τον καιρό του χειμώνα. Αν υπήρχε πληθώρα από μούρα, αυτό σήμαινε ότι ο χειμώνας θα ήταν σκληρός. Επίσης, ήταν ένα από τα τρία ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ρόδες στα άρματα. Συμβόλιζε την προσωπική θυσία που χρειαζόταν για να αποκτηθεί κάτι μεγαλύτερο σε αξία. 

Το μάθημα που μας προσφέρει είναι να μας υπενθυμίζει την ανάγκη να ηρεμούμε τα συναισθήματα μας, αν θέλουμε να φτάσουμε σοφές αποφάσεις σχετικά με κάποιο ζήτημα. Οι συχνά επίπονες συνέπειες των πράξεων μας, έρχονται στην επιφάνεια για να τις εξετάσουμε. Και η ήρεμη αποδοχή της ευθύνης μας απαιτείται. Μας υπενθυμίζει την ανάγκη να βλέπουμε τον εαυτό μας, καθώς και τους άλλους, υπό το φως της συμπόνιας και της άνευ όρων αγάπης. Όπως ο "Κρεμασμένος" στις κάρτες Ταρό, το Λίοπρινο συμβολίζει την προσωπική θυσία που γίνεται για την απόκτηση κάτι μεγαλύτερου σε αξία. Μας υπενθυμίζει να ηρεμούμε τον συναισθηματικό μας νου και σώμα. Μπορεί να μας προστατέψει από οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με την άνευ όρων αγάπη. Βοηθάει τους προβληματισμένους από υποψία, μίσος,ζήλια και εκδίκηση με το να τους ανοίγει την καρδιά. 

Όπως το αειθαλές Λιόπρινο, εμείς οι άνθρωποι έχουμε θεία χαρίσματα στη ρίζα και στην καρδιά του Είναι μας. Όλος ο κόσμος μπορεί να αναπτυχθεί και αυτός έτσι, μέσα από τα χαρίσματα μας. Όπως τα μούρα του ή τα απαλά/ αγκαθωτά φύλλα του, η ζωή μπορεί να πάρει μορφή γύρω από την ουσιώδη φύση της. Τα αγκαθωτά φύλλα του και τα κόκκινα μούρα αντιπροσωπεύουν τα βάσανα. Όταν τα φρούτα αποκαλυφθούν με υπομονή, αυτό που ήταν τεστ μπορεί να αποδειχθεί εύσημο για σένα. Είναι μια νέα αρχή, μια δεύτερη ευκαιρία ή χρόνος ανανέωσης και μονιμότητας, υποσχόμενο μια ενισχυμένη καρδιά και μια πιο ευτυχισμένη ζωή

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 13, 2019 8:24 am