Triquetrian Galdor

Triquetra Forum 2.0.

Πρόσφατα Θέματα

» Wicca: Ο Απόλυτος Πρακτικός Οδηγός
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:56 am από Witcher

» Εγχειριδιο Φυσικης Μαγειας
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:54 am από Witcher

» O Ατταρτικος κυκλος
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:53 am από Witcher

» Ο Ελικοειδής Χορός:Η Αναγέννηση της Αρχαίας Θρησκείας της Μεγάλης Θεάς.
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:52 am από Witcher

» THE SECRET-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:51 am από Witcher

» Ο Μύθος του Μονόκερου
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:50 am από Witcher

» Aradia: Το Ευαγγέλιο των Μαγισσών
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:49 am από Witcher

» Διαλογισμός κενού με οραματισμό ενεργειακής σφαίρας
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:45 am από Witcher

» Διαλογισμός για ανανέωση και αύξηση ενέργειας
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:44 am από Witcher

» Η τέχνη του ύπνου
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:43 am από Witcher

» Καθαρισμός Σώματος & Χώρου
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:42 am από Witcher

» Μαγεία, Ηλικία και Ωριμότητα
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:41 am από Witcher

» Η ψυχολογία των χρωμάτων
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ I_icon_minitimeΔευ Νοε 18, 2019 10:40 am από Witcher

Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα


Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ

Witcher
Witcher
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 533
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2018
Ηλικία : 33
Τόπος : Θεσσαλονίκη

Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ Empty Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ

Δημοσίευση από Witcher Την / Το Κυρ Μάης 20, 2018 2:02 pm

Τον Αύγουστο του 1971, Μαρία Γκόμεζ  Περέϊρα, κάτοικος του Μπελμέζ της Ισπανίας,  παρατήρησε έναν λεκέ να σχηματίζεται στο πάτωμα της κουζίνας της (το σπίτι βρίσκεται στην οδό “Calle Real 5, Belmez de la Moraleda”. Ανήκει στη πόλη Χαέν, δήμος της περιφέρειας της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας). 

Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ 60736410
Η Μαρία Γκόμεζ Περέϊρα, πριν το θάνατο της

Χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος ή αιτία, ο λεκές άρχισε να αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και τελικά διαμορφώθηκε σε πρόσωπο από μόνος του.  Ενώ διαμορφωνόταν, λέγεται ότι ο λεκές άλλαζε θέσεις.  Τρομαγμένη από αυτό το ασυνήθιστο φαινόμενο στο σπίτι της, η Περέϊρα προσπάθησε να τον καθαρίσει μόνη της αρκετές φορές με έντονο και άγριο τρίψιμο. Βέβαια όλες τις οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, και έτσι ζήτησε την βοήθεια του άντρα της και του γιου τους, Χουάν και Μιγκέλ αντίστοιχα. Μαζί με τον γιο τους, πήρε ένα τσεκούρι και ξήλωσε το πάτωμα αντικαθιστώντας το με καινούριο. Μετά από μια εβδομάδα περίπου, όλα φαίνεται να ήταν φυσιολογικά και πάλι αλλά το Πρόσωπο εμφανίστηκε πάλι. 

Παρά την ανάγκη τους να ξεφορτωθούν μόνιμα το Πρόσωπο, τα κουτσομπολιά άρχιζαν να εξαπλώνονται ταχύτατα στην μικρή πόλη. Όταν τα κουτσομπολιά έφτασαν στα αφτιά του Δημάρχου, έλαβε μέτρα ώστε να μην καταστραφεί το Πρόσωπο. Προσεχτικά το απομάκρυναν από το χώρο για προσεκτική μελέτη. Όταν έφτασαν στο σπίτι οι τοπογράφοι και οι επιθεωρητές,  πήραν την απόφαση να γίνει εκσκαφή στο χώρο της κουζίνας. Για την ώρα ήταν η πιο λογική και ίσως η καλύτερη επιλογή για να δουν τι πραγματικά συμβαίνει και εμφανίζεται το Πρόσωπο.   
Δεν πήρε πολύ χρόνο στο συνεργείο για να ανακαλύψουν έναν πιθανό στοιχείο. Περίπου τρία μέτρα κάτω από το πάτωμα βρέθηκαν θαμμένοι σκελετοί, ορισμένοι από αυτούς χωρίς κρανία.
Πριν από την επανεισαγωγή τους  σε Καθολικό Κοιμητήριο, τα Πρόσωπα εξετάστηκαν και χρονολογήθηκαν ότι ήταν περίπου 700 χρόνων. Η τρύπα της ανασκαφής αντικαταστάθηκε με νέο τσιμέντο και πάτωμα. Αλλά δεν ήταν το τέλος αυτό, καθώς μετά από δυο εβδομάδες, νέο Πρόσωπο εμφανίστηκε, διαφορετικό από το προηγούμενο. 

Η κατάσταση πλέον δυσκόλεψε. Πλέον δεν ήταν ένα Πρόσωπο που αρνούνταν να εξαφανιστεί, αλλά πολλά Πρόσωπα άρχισαν να εμφανίζονται στο πάτωμα. Ένα Πρόσωπο μπορούσε να εκτεθεί σε περίοπτη θέση πάνω στο πάτωμα, μέχρι να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο. Αυτή η αναγέννηση μπορούσε να συμβεί και μέσα σε ελάχιστες ώρες. Ορισμένα από αυτά τα Πρόσωπα ήταν γυναικεία και παιδικά.  Τελικά το Συμβούλιο αντί να βοηθήσει την οικογένεια, έκανε απλά τα πράματα χειρότερα. 

Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ Tumblr10

Η είδηση για τα πρόσωπα ξέφυγε. Οι αναφορές πλέον έγιναν εθνικές και ακόμα και διεθνής, φτάνοντας ακόμα και μέχρι την Γερμανία και τον νέο της Παραφυσικό Ερευνητή Δρ. Χανς Μπέντερ, ο οποίος ήταν και αυτός που όρισε την δραστηριότητα αυτή ως την πιο σημαντική υπόθεση του αιώνα. Η οικογένεια από την αρχή να απαλλαγεί ήθελε από τα Πρόσωπα και τις 
Εμφανίσεις, που πλέον έχουν καταλάβει το σπίτι και τη ζωή τους. Και σα να μην έφταναν αυτό, είχαν να αντιμετωπίσουν και έναν νέο φόβο, αυτό των περίεργων. Κόσμος άγνωστος έμπαινε απροειδοποίητα και χωρίς άδεια μέσα στο σπίτι. Από μαθητές μέχρι παπάδες και σκεπτικιστές. 

Μια πλήρη έρευνα του φαινομένου επιτέλους έλαβε χώρα. Δείγμα από το σκυρόδεμα που χρησιμοποιήθηκε, εξετάστηκε από το Ινστιτούτο Κεραμικών και Γυαλιού (Instituto de Ceremica y Vidrio). Το Ι.Κ.Γ. δεν βρήκε καμία απόδειξη περί χρήσης χρωστικής ουσίας, βαφής ή χρώματος, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η πιθανότητα της φάρσας. Το υπόλοιπο πάτωμα φωτογραφήθηκε σε μέρη και καλύφθηκε με μόνωση το οποίο σφραγίστηκε στις άκρες. Πλέον κάθε πόρτα και παράθυρο είχε σφραγιστεί με κερί.

Ένα γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε όλα αυτά τα απαραίτητα μέτρα με τους τοπικούς επισήμους που έλαβαν μέρος επίσης. Ικανοποιημένοι ότι κανείς δεν μπορούσε να αλλοιώσει την σκηνή χωρίς να γίνει αντιληπτός, άφησαν την κουζίνα μόνη για 3 μήνες. Όταν επίσημα αποσφράγισαν τη κουζίνα, τα Πρόσωπα μετακινήθηκαν και εξελίχθηκαν. 

Πειράματα σχεδιασμένα να αποδεικνύουν ή όχι την ύπαρξη απάτης έλαβαν μέρος. Ορισμένα αποτελέσματα ήταν αναποτελεσματικά, ενώ άλλα έδειξαν πως δεν υπήρχε χρωστική ουσία στο σκυρόδεμα του πατώματος. Άλλες προτάσεις που να το προκάλεσε λήφθηκαν εξίσου. Επικρατέστερη ήταν αυτή της Σκεπτογραφίας. Μια ψυχοκινητική ικανότητα που επιτρέπει στον χρήστη να προβάλει μια εικόνα που σκέφτεται σε κάποια επιφάνεια σκόπιμα ή κατά λάθος. Για να ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε ο κύριος ύποπτος ήταν η Μαρία Περέϊρα. 

Και εδώ, στον επίλογο της ιστορίας, έρχεται το περίεργο. Έρευνες στα Πρόσωπα έδειξαν ότι αρκετές από τις εκφράσεις τους ήταν πανομοιότυπες με αυτές της Μαρία. Ένα άλλο στοιχείο ήταν το γεγονός ότι τα Πρόσωπα εμφανίζονταν ή τουλάχιστον δραστηριοποιούνταν όσο η Μαρία ήταν παρούσα. Όταν έλειπε, το φαινόμενο αδρανοποιούνταν. Μόνο που αυτή η πρόταση έγινε στις 3 /2/2004. Παρόλο που η Μαρία πλέον έχει ήδη φύγει από τη ζωή, τα Πρόσωπα συνεχίζουν να εμφανίζονται στο πάτωμα της κουζίνας. 


Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ Ana11
Τα Πρόσωπα του Μπέλμεζ Ninia112
Φωτό 1 - 2
Οι ομοιότητες της Μαρίας (από φωτό) με τα Πρόσωπα

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 13, 2019 8:17 am